Ange minst ett sökord Textstorlek:  +  100%  -  Anpassa Skriv ut

Förnyad jävshandbok för kommunal förvaltning

02.02.2017

Ålands kommunförbund har nöjet meddela att från och med idag 3 februari finns en förnyad version av jävshandboken för den kommunala förvaltningen tillgänglig på förbundets hemsida

Det är pol.mag Harry Jansson som av eget intresse och på egen tid reviderat den tidigare handboken som han som dåvarande kommundirektör skrev 2006.

I och med att Åland fick en förvaltningslag 2008, som även reglerar jävsbestämmelserna för merparten av den kommunala sektorn, har behovet av en förnyad handbok varit stor.

Även ifråga om rättspraxis har Harry Jansson tagit med utslag och beslut som kan tjäna som vägledning för alla som arbetar med kommunala ärenden och som därmed har behov av att känna till hur jävsbegreppet bör tolkas.

Harry Jansson tar gärna emot frågor och kommentarer på innehållet (harry.jansson@lagtinget.ax, 0457 3135 296).

Magnus Sandberg
Förbundsdirektör